Loofah - Den naturlige svamp

Oprettet d.

Loofah - Den naturlige svamp

Kender du til Loofah, den naturlige og klimavenlige svamp?

Loofah-svampe er fantastiske klimavenlige svampe, som kan bruges til mange forskellige behov. Du har måske set en loofah-svamp før og tænkt, at det var en meget hård og rimelig rå svamp. En loofah-svamp er rå og hård, men så snart den kommer i kontakt med vand, bliver den blødere og lækker, og den er ideél til eksfoliering af huden. Svampen fjerner skånsomt døde hudceller og får huden til at gløde igen. Den eksfolierende virkning stimulerer også blodcirkulationen og cellefornyelsen.

 

Et naturligt produkt

En loofah-svamp er et 100% naturligt og vegetabilsk produkt. Loofah er en naturlig ressource, som i århundreder er blevet brugt som svampe. Loofah dyrkes som en agurklignende zucchiniplante; Luffa aegyptica, som er medlem af græskarfamilien. Hvis du høster loofahen tidligt, er den grøn og kan spises, og smager lidt som squash. Hvis man dyrker loofah til svampe, lader man dem hænge og tørre ind. Loofahen bliver mere træagtig og herefter kan den skrælles og de indre fibre kan bruges som en natursvamp. Loofah svampe kommer derfor i forskellige størrelser og former.

 

Loofah-svampene er et virkelig godt og bæredygtigt alternativ til andre svampe, da de er fri for plastik og plastik-emballage og fri for kemi.

Loofah er en naturlig ressource og kan derfor komposteres, når den trænger til en udskiftning.