Overvej at skifte din stanniol ud med et bæredygtig alternativ 🌿

Oprettet d. under Bæredygtighed og sundhed

Overvej at skifte din stanniol ud med et bæredygtig alternativ 🌿

Overvej at skifte din stanniol ud med et bæredygtig alternativ 🌿

Stanniol bruges stadig i mange hjem og bliver ofte brugt til at pakke madrester ind i, men også til madpakker og dækning af skåle.

Desværre udgør stanniol en stor klima-belastning, da produktionen kræver store mængder energi og CO2-aftrykket er derfor enormt stort. En madpakke der er pakket ind i stanniol udgør op til 30 x større belastning for klimaet end en madpakke pakket ind i eks. madpapir (www.taenk.dk)

Ligeledes kan stanniol afgive skadelig kemi til din mad, især hvis det anvendes til salte og sure madvarer. Aluminiummet fra din stanniol kan overføres til din mad og dette kan påvirke sundheden. Ophobning af aluminium i kroppen over længere tid kan bl.a. påvirke hjernen, nervesystemet og frugtbarheden (www.taenk.dk).

Generelt er engangsbrug en belastning for klimaet. Det kræver energi at producere emballage og oftest bruges det i meget kort tid, for derefter at ryge i skraldespanden. Der er mange bæredygtige alternativer til engangs-brug til din madpakke og til dit køkken, og det behøver ikke at være besværligt at tage et bæredygtigt valg, heller ikke i en travl hverdag.

Vores bee wraps og vores veganske madindpaknings-wraps er et godt alternativ og kan i de fleste tilfælde helt erstatte stanniol, madpapir og engangs-fryseposer. Vores wraps kan bruges til at pakke mad ind, dække skåle og de kan formes som poser, ved hjælp af foldning og varme fra dine hænder.

Læs mere om genanvendelige wraps og hvordan de bruges her:

https://baeredygtigfamilie.dk/shop/10-bee-wraps/

#bæredygtighed #bæredygtiglivsstil #stopengangsbrug #smallactschangetheworld #plastfri #madpakke #madpakkeinspiration #klima #klimavenlig #genanvendelig #bæredygtigmad


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot